torsdag 19 augusti 2010

Varför talar inte högern klarspråk om LAS

Ledarredaktionen har fått ännu mer plats att bre ut sig på i Corren under valet. Idag ger de tips till Maud Olfsson som inte klarade av att förklara varför det eventuellt skulle vara bra att avskaffa LAS. Dock har jag svårt att de tips som de lyckas prestera är så gångbara. Man kan ju inte visa på att det eventuellt skulle leda till nya arbetstillfällen. Inte heller att det skulle vara bra för småföretagen eftersom man alltid kan förhandla bort LAS om det finns goda skäl.
Correns tips till Maud är att hon ska framhålla de psykologiska effekterna av att avskaffa LAS. Det skulle få fler att vilja starta egna företag och det är bra tycker dom.

Men frågan är varför de inte kan vara ärliga. Varför vågar aldrig högern ange de verkliga skälen till att de vill minska arbetarnas makt i företagen. Att avskaffa LAS är att stärka arbetsgivaren och försvara fackets möjlighet att försvara sina medlemmar. Att slopa LAS är att låta företagen sparka vem man vill. Att man helt enkelt vill slopa LAS för att ge mer makt åt företagen och mindre till de anställda. Det är fullt logiskt i den borgerliga politiken. Frågan är varför de inte vågar stå upp för den och istället kommer med en massa prat om "psykologiska" effekter. Det är lite klent.

Emil Broberg
, vänsterpartist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar