torsdag 19 augusti 2010

Corren utökar sin propaganda

Correns chefredaktör Ola Sigvardsson presenterar idag tidningens valsatsning. Han menar att tidningen ska ge mig som läsare vägledning i valet genom att bevaka politiken lite extra. Den största skillnaden verkar dock vara att men ske ge ledarsidan ännu mer utrymme genom att man vid sidan av den ordinarie ledaren och alla småledarstick inne i tidningen som kommenterar allt också ska ha en specialsida för valledare. Det är väl kanske den vägledningen som Sigvardsson syftar till. Corren vill garantera att alla läsare ska vägledas till att rösta så borgerligt som möjligt.

Frågan är hur långt man kan driva Correns utveckling. Hur länge kan övrig personal trivas med att tidningen blir allt mer en konformistisk åsiktsmaskin som spottar ur sig en massa borgerlig propaganda. För det är inte bara på ledarplats som det syns att det är en borgerlig tidning som vi har att göra med.

Se till hur mycket debattutrymme som respektive block får i tidningen. Se till hur mycket nyhetsutrymme som ges till respektive sida. Jag kan inte räkna antalet "utspel", förslag och andra aktiviteter som vänsterpartiet försökt ha och som aldrig någonsin uppmärksammas av Corren. I andra städer ser verkligheten inte ut så även om man har en ensam borgerlig tidning på orten.

Nu bestämmer jag inte själv hemma utan vi fattar beslut tillsammans. Men hade jag kunnat fatta ett ensamt beslut så hade jag omedelbart sagt upp tidningen och skaffat Svenska dagbladet istället. Där kan man få såväl borgerlig opinionsjournalistik som är intressant och utmanande, en bred och intressant politisk debatt men också ett brett och hederligt journalistiskt arbete som inte alls känns som att det utförs under partipiskan.

Emil Broberg, vänsterpartist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar