torsdag 19 augusti 2010

Corren vill ge grönt ljus till djurplågeri

Djurskydd står inte högt i kurs hos Corren. Att reglera förhållandet mellan djurägare och djur är enbart politisk klåfingrighet och överförmynderi argumenterar man för idag. Anledningen tär att det finns regler som säger att man ska ha elstängsel och inte taggtråd för hästar.

Correns ledarskribent Lennart Cromnow skriver bland annat: "Taggtrådsförbudet rör inte någon annan än hästägaren och hästarna". Med den logiken så ska samhället alltså inte alls bry sig om djurens situation, all djurskyddslagstiftning kan ju avskaffas. Det är ju något mellan ägare och djur och upp till dem själva att lösa. Jag vet inte om Cromnow lever i Fablernas värld men jag har aldrig mött ett djur som kan försvara sina intressen och tala om att man vill bli väl bemött.

Jag vet inte så mycket om det aktuella exemplet men jag tror inte att det är myndigheternas klåfingrighet som gör att man inför vissa regler. Oftast finns det ganska goda skäl. Men det spelar ju inte någon roll för Corren. Djurskydd är något som ska regleras mellan djur och ägare. Ungefär som man tidigare resonerade kring att en man inte kunde våldta sin hustru, det var en fråga att lösa mellan parterna och inte något för samhället att bry sig om.

Hade det farit 1:a april hade man kanske kunnat ta Correns inlägg som ett skämt. Nu verkar det dock vara seriöst menat och jag blir allt mer fundersam över vad det är för tidning som lämnas i brevlådan på morgonen. Kan man inte få lite mer spännande läsning? Kvalitetskontroll kanske vore något för chefredaktör Sigvardsson att fundera över.

Emil Broberg, vänsterpartist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar